Хасково

От музея искат 7000 лева за честване на 100-годишнината от Балканската война

Срещата7000 лева искат от Регионалния исторически музей за честването на 100-годишнината от Балканската война. Това стана ясно по време на среща на членовете на Постоянната комисия по образование, култура и вероизповедания към Общински съвет – Хасково с представители на културата и образованието в областния град.

„Още през март сме написали и внесли докладна, с която предлагаме да се направи изложба, фотоалбум и други чествания„, обясни д-р Красимира Узунова от Регионалния исторически музей. 

„100-годишнина от Балканската война трябва да се отбележи. Апелирам към вас да помогнете, още повече, че тази сутрин МС е гласувал да бъдат отделени 800 000 лева за честванията на годишнината от Балканската война – сума събрана от върнати бонуси“, коментира Узунова.

СрещатаТя припомни, че Хасково е един от трите града, където ще бъде дадено началото на честванията. Останалите два са Благоевград и Стара Загора. Има само 4 месеца до началото на честванията, ако трябва пак ще пишем докладни, бе категорична Красимира Узунова. 

От Постоянната комисия по образование, култура и вероизповедания към Общински съвет – Хасково се ангажираха да издирят докладната и да се опитат да помогнат в това начинание. 

Срещата с общинските съветници се състоя в РБ „Христо Смирненски“ и бе част от проявите по повод Националната библиотечна седмица. На нея бе направено предложение един път в месеца входа за Музея на тракийското изкуство в Александрово да е безплатен за всички хасковлии, да се обърне внимание на плачевното състояние на сградите, в които се помещават читалищата и да се отделят пари за танцовите колективи към културните институции за закупуване на костюми.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button