Хасково

Дилма прати 3 тона боб, посланикът й добави рецепти

Дарение3 тона бразилски боб получиха като дарение общините Харманли, Свиленград и Любимец, които пострадаха при наводненията през февруари. Дарението беше връчено от посланика на федеративната република Уошингтон Луис Перейра-де-Соуза.

Благодарение на българските медии разбрах бързо за нуждата от помощ за пострадалите райони и веднага информирах властите в Бразилия, обясни дипломатът. Така от далечната държава пристигнаха 50 000 долара. Дарението от боб се случило благодарение на договор между българска и бразилска авиокомпании, тъй като празни самолети идвали в България и така се намерил вариант за транспортиране.

Церемонията по връчване на дарението се състоя в Областната администрация. Губернаторът Ирена Узунова подари на посланика изданието „1000 причини да се гордеем, че сме българи“, а той й връчи портрет на президента на Бразилия Дилма Русеф, която е с български произход.

На изпроводяк дипломатът подари на Узунова и книжка с традиционни за родината му рецепти, сред които и такива с боб.

 

Дарение

Посланикът подари портрет на Дилма Русеф
 

Дарение

И избрани бразилски рецепти, събрани от съпругата му

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button