Хасково

Пенсионерски драми на път да разцепят съюза им в Хасково

Пенсионерите се жалватЧленове на Обединения съюз на пенсионерите са внесли жалба в прокуратурата, че изключен от управителния съвет се опитва да превземе съюза им. Това каза на пресконференция доскорошната председателка Атанаска Митева.

Набеденият е Илия Илиев, който влезе в местния общински съвет на изборите миналата година от листата на кмета Георги Иванов, но още на втората сесия се отказа от мястото си. По-късно той пожелал Митева да се оттегли от поста председател на Обединения съюз на пенсионерите, а той да я замести като казал, че кметът не желае да контактува с досегашното ръководство.

Пенсионерите се жалват

Атанаска Митева

Илиев започнал да събира членския внос от пенсионерите, а по-късно преподписал договор за заведението в парка преди Кенана, което е дадено от общината на пенсионерите. От там съюзът получавал по 200 лева месечно, но не като наем, тъй като това е незаконно, а като „подпомагане“, уточни Атанаска Митева.

В края на април на свое събрание управителният съвет на съюза изключил Илиев, а по-късно Митева внесла жалба в прокуратурата срещу него. Успокояващото в случая е, че Илиев не можел да разполага със субсидията от 3 000 лева, която общината превела на пенсионерите, допълни Митева.

Пенсионерите се жалват

Илия Илиев

Кметът Иванов може и да няма представа какво се случва, но Илиев твърди, че върши тези неща от негово име, каза Атанаска Митева. Тя обаче не била търсила контакт с градоначалника.

Потърсен от Haskovo.info за коментар Илия Илиев каза, че изключването му от съюза не е легитимно, а самата Митева била подала оставка и той заел мястото й напълно законно. Няма да слизам на нивото на Атанаска Митева, допълни Илиев. Нужна е конференция, на която членовете на съюза да изберат своя председател. Не е изключено да се стигне и до разцепване, каза още той.

Никой не стои зад мен и не действам от ничие име. Георги Иванов ме покани в листата си и аз приех, след като Митева отказа, защото искала да подкрепи „Екогласност“ на Емил Георгиев, допълни Илия Илиев и заключи, че споровете между него и Атанаска Митева ще се решат в съда

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button