Хасково

Журналист осъди за втори път кмета на Харманли

Административен съд - ХасковоХарманлийският журналист Иван Атанасов осъди за втори път кмета на града на Белоногата Михаил Лисков.
Хасковският административен съд отмени мълчаливия отказ на градоначалника и го застави да даде поисканата от журналиста информация за размера на сумите / хонорари, пътни, дневни и други разходи/, изплатени от администрацията за адвокатски услуги през периода от 2009 – 2012 година. 

Мотивът на магистратите за решението е, че градоначалникът като орган на местното управление е сред задължените субекти по чл. 3 ал. 1 от Закона за достъп до обществена информация, т.е. негово задължение е да предоставя на гражданите информация, която е създадена в кръга на неговата компетентност и е налична.

Haskovo.info припомня ,че първото дело на Иван Атанасов срещу Михаил Лисков също бе за мълчалив отказ. Тогава журналистът поиска от администрацията доклад на Агенция за държавна финансова инспекция, който описва нарушения от ръководни кадри в администрацията.

Първото дело бе обжалвано от община Харманли пред Върховния административен съд. Второто също може да бъде оспорено в 14-дневен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button