Хасково

23-ма от езиковата с шпрахдипломи

Церемонията23-ма дванадесетокласници от ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ с профил „Немски език“ получиха шпрахдипломи. Връчи ги  съветник-координаторът по немски език за България към немското посолство Михаел Хабенбахер.

Честта да му превежда се падна на Пламена Ангелова – ученичката с най-висок успех от изпита за получаване на сертификата за отлично владеене на езика на Гьоте.

„Във вашата гимназия друг език се поставя на първо място, но немският е секси„, пошегува се Хабенбахер. Директорът на училището Пенка Делиева пък поздрави учениците и припомни, че дази диплома е изключително важна за бъдещето на носителите й, тъй като тя отваря пред тях нови хоризонти.

Хасковската езикова гимназия работи по програмата за подготовка за немската езикова диплома DSD от 1995 година. Две години по-късно първият випуск се е сдобил с международно признатите удостоверения. След церемония тази вечер броят на  възпитаниците на езиковата гимназия, които могат да се похвалят с шпрахдипломи вече са 446.

Церемонията Церемонията
Церемонията Церемонията

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button