Хасково

Побългарено: Пица-пикникът на „Климент“ става баница парти

Пикник - пица, архивТрадиционният пица – пикник на ОУ „Св. Климент Охридски“ тази година ще бъде парти с баница и айран, което ръководството на школото е кръстило „Майски празник“.

Тази седмица посрещаме гости от Италия, Турция, Португалия и Полша и за да не кажат италианците, че сме им откраднали традиционното ястие, заменихме пицата с баница“, каза с усмивка директорът на училището Гинка Райчева.

Партито ще бъде в неделя от 10:00 часа на Кенана. И тази година инициативата ще е благотворителна, но все още училищното настоятелство не е решило каква придобивка ще закупи за децата от школото.

Майският празник на Кенана е една от проявите, включени в програмата на чуждестранните гости. 13 учители и 17 ученици от Италия, Турция, Португалия и Полша ще посетят Регионалния исторически музей в „Нощта на музеите“, монумента на св. Богородица, Камбанарията и Перперикон и ще се запознаят със старите български занаяти в Златоград. Визитата ще приключи с няколко обиколки на картинг пистата край Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
РОДИТЕЛ
РОДИТЕЛ
18.05.2012 8:45 8:45

Директор Райчева,това като инициатива добре,и да не коментираме че сигорно ще е на разменни начала и после някои от вас ще върнат визитата.Въпроса е за чия сметка?И още един въпрос,защо не попитате учителките си които водят първите класове какви подаръци приемат за края на учебната година?Примерно по 10лв.от ученик за осми март,по 5лв.за края на уч.година.Не е въпроса до петте лв.,но ссметката е проста 30деца по 10лр.=300лв.,30деца по 5лв.=150лв как ви се струва Д-р Райчева през месец два такива подаръци нормални ли са,къде е съвеста на тези „учителки“не могат ли тези възпитателки на нашите деца да се засрамят малко?Това че има майки които подвеждат хората и се подмазват на учителите не може да измие срама от лицата на тия за мен неучители на децата ни.И накрая,подарък да разбирам,един хубав парфюм добре.Но маркови чанти за незнам колко си лева и не знам какво още?Райчева поразпитайте вижте какво става във вашата къщичка,подредете си я че не бива така,защото в тая къщичка живеят и нашите деца,на това ли ще ги учиме,така ли ще ги възпитаваме???

Анонимен
Анонимен
24.05.2012 18:19 18:19

А защо въпросът на родителя е анонимен?

Анонимен
Анонимен
24.05.2012 20:07 20:07

Родителят, който пише, явно не е възпитаник на училището, защото не е научил елементарния правопис на българския език и не знае, че в българското училище няма паралелки с по 30 ученици.

Back to top button