Регион

Предвиждат реконструкция на ГКПП „Капитан Андреево“ за 50 млн. лв.

Обществена поръчка за реконструкция на ГКПП „Капитан Андреево“ обявиха от Агенция „Митници“.

Тя е за проектиране, строителство и осъществяване на авторски надзор. Общият срок за изпълнение е не повече от 365 календарни дни.

Прогнозната стойност на реконструкцията е 49 588 000 лева без ДДС, като офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 23 февруари. При откриване на процедурата възложителят няма осигурен финансов ресурс. Изпълнението на дейностите ще започне след осигуряване на средствата, посочват от Митниците.

От Агенцията припомнят, че на територията на втория най-голям граничен пункт в света е извършена цялостна реконструкция в периода 2012 – 2015 г., включваща строителство и дострояване на сгради, съоръжения и навеси. През следващите години поетапно са изграждани допълнителни съоръжения, както на вход, така и на изход, за увеличаване на пропускателната способност на пункта.

Капитан АндреевоСред целите на предстоящата реконструкция са отново повишаване на пропускателната способност на ГКПП „Капитан Андреево“ предвид нарастващия обем на трафика и подобряване на координацията на екипите.

Предвидена е реконструкция на сгради и съоръжения в зоната на контрол и подобряване на условията за работа на граничните служители. Ще се изградят повече трасета за контрол и ще се промени организацията на преминаване през съществуващите. Предвиждат се нови навеси, контролни кабини и съоръжения за граничните служби, четири склада за задържани стоки и волиери за митнически кучета на трасета за входящ и изходящ пътнически и товарен трафик.

Сред дейностите са монтаж на три нови съоръжения за профилактична дезинфекция на входящи товарни автомобили, обособяване на 5 нови трасета на вход за камиони под нов навес, 10 трасета за измерване на входящите камиони и доставка на толкова осови автомобилни везни, монтаж на нови бариери и изграждане на тоалетни за служителите. Ще има светофарни уредби, ново трасе на изход за товарни автомобили, сграда за нуждите на РЗИ.

Предвижда се проектиране и изграждане на система за пожароизвестяване, монтаж на табели тип „Шенген“, както и поставянето на електронни информационни табели. Планира се изграждане на единна електронна система за достъп до зоната на пункта и монтирането на фотоволтаични панели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Я.Янчев
Я.Янчев
27.01.2024 17:21 17:21

Предстои една голяма кражба на пункта всичко това вече е изградено има нужда само от частичен ремонт на различни съоражения и сгради.Другото е кражба.

Анонимен
Анонимен
27.01.2024 18:36 18:36

Нужда има от много,ама много персонал.
Няма такъв геноцид на български граждани и служители.Сто гишета да построят хора няма ли,нищо не е направено.Както е тръгнало,ще се вземат и хора от махалата, нормални няма да се хванат!

Петър
Петър
27.01.2024 19:01 19:01

Къде са местата за банки,застраховки и митнически спедиции.Отново това ще се върши от другата страна.

Анонимен
Анонимен
28.01.2024 21:16 21:16

Вървете и вище на швейцарската граница как се работи. Няма задръстване на камиони.

Back to top button