Любопитно

Организират първи национален поетичен конкурс „Сакарски шепоти“

Първи национален поетичен конкурс „Сакарски шепоти“ организират Община Тополовград, читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1894“ и Съюза на българските писатели.

Той ще се провежда в навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и Ден на Тополовград. Конкурсът е включен в Културния календар на общината.

„Сакарски шепоти“ е анонимен, на свободна тема и за пълнолетни автори, като творбите им трябва да не са публикувани. Всеки автор изпраща имейл, съдържащ не повече от едно поетично произведение на електронен адрес: topolovgrad_poeti@abv.bg. Писмата трябва да съдържат заглавие, относно „За конкурса“ и два прикачени файла: единият – със стихотворението, другият – с личните данни на участника: три имена, дата, месец и година на раждане, пощенски адрес, телефон, e-mail.

Творби за участие ще се приемат до 24 часа на 15 април 2024 г. Победителите в конкурса ще бъдат обявени и наградени на 11 май 2024 г. на тържествена церемония, която ще се състои в Малкия салон на читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1894“ в Тополовград.

Стихотворенията ще бъдат оценявани от тричленно жури, съставено от известни съвременни български поети, членове на СБП, което ще обяви лауреатите и победителя на два етапа. На 25 април журито ще обяви списък с десетте номинирани за наградата автори, който ще бъде оповестен на сайта на Община Тополовград.

Победителят ще бъде излъчен на 11 май след рецитал на десетте номинирани автори пред журито и публика, който ще се проведе в Малкия салон на читалището. Голямата награда представлява статуетка, диплом и парична награда, а отличените с първа, втора и трета награда ще получат плакети, дипломи и парични награди.

Останалите номинирани получават плакет и грамота за участие във втория етап. Има поощрителни награди за най-млад автор, който ще получи плакет, диплом и парична награда и за най-добре представил се автор от Тополовград, за който са предвидени плакет, диплом и парична награда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button