Хасково

Немска фондация дарява легла, играчки и пързалка

Дарението33 многофункционални легла, 9 болнични легла, спални комплекти, облекло, перилни и почистващи препарати, детски играчки, пързалка и дидактични материали дари Немската  фондация „Arbeiter Samariter Bund“ – Хамбург.

Поводът за дарението са наводненията в областта и в частност в община Хасково през февруари, когато едно от най-засегнатите села Динево остана в сянка.

Хасковлии, живеещи в Хамбург, разбрали за бедствието в общината и се свързали с благотворителната фондация, съобщи секретарят на администрацията Атанас Димитров.

Леглата ще бъдат разпределени между общинските диспансери и Дома за стари хора на Кенана. Детските играчки, дидактичните материали и пързалката ще бъдат дадени на детската градина в Динево, която пострада от наводненията.

Междувременно община Хасково е внесла проекти в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет за ремонт на засегнати пътища. Става въпрос за участъците от главния път за Турция към селата Любеново, Родопи и Брягово. Те са на обща стойност над 300 000 лева. Дали ще бъдат финансирани ще стане ясно най-рано в края на май.

Дарението Дарението

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button