Хасково

Социалните в областта не стачкуват, надяват се на големи заплати от 2013-та

Грета ИвановаСоциалните работници в Хасковска област днес не стачкуват, съобщи за Haskovo.info директорът на РД „Социално подпомагане“ Грета Иванова.  В региона няма недоволство сред служителите и затова при нас няма да има стачка, уточни тя. 

Оказва се, че Хасково е една от малкото области, която днес няма да се включи в националните протести. Недоволството си социалните работници ще изразят с едночасова предупредителна стачка. От 10 до 11 часа те ще подскажат, че заплатите са унизително ниски, оборудването, с което работят е старо и живеят на ръба на мизерията, т.е. самите те са се превърнали в социално слаби. По данни на синдиката в момента заплатата на един социален работник с 23 години трудов стаж е 430 лева, от които получава чисто 215 лева.

„Това, което се опитват колегите от другите региони да направят не е извиване на ръцете на управляващите„, коментира Грета Иванова. Тя уточни, че в областта няма стачкуващи, тъй като има предвидени ремонти и обещание за доставка на нова офис техника.

Както Haskovo.info писа в края на януари тази година, 211 345, 77 лв ще струва модернизирането на дирекциите „Социално подпомагане“ в общините Хасково, Димитровград и Харманли. Средствата ще бъдат вложени за ремонт, реконструкция и обновяване на сградите, внедряване на мерки за енергийна ефективност. Ще бъде подобрен и достъпът за хора с увреждания до помещенията в социалните служби. Срокът за изпълнение на ремонтните работи е 24 месеца. 100%- та финансова помощ идва от Оперативната програма „Регионално развитие“. Тя се реализира с подкрепата на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Предстоят и преговори за увеличение на заплатите на социалните работници от следващата година, уточни Иванова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
!!!!!
!!!!!
18.05.2012 10:21 10:21

Когато одита показа потрошени милиони за „преквалификация“ протестирахте ли? Искахте ли фирмите да върнат парите? Искахте ли началниците взели грешни решения уволнени и в затвора? НЕ е саге и ние не искаме по фондове и държава да дават още пари. Доказали сте, че ще ги пропилеете.
––––––––––––––-
“И все пак тя се върти!” Г. Галилей

соц, слаб
соц, слаб
18.05.2012 10:56 10:56

там всички са дебели и оядени защо да стачкуват,,,вижте им шефовете,,,,

m
m
18.05.2012 15:51 15:51

не гледайте шефовете и не им слушайте глупостите. Просто заявиха, че всеки стачкуващ ако не е от синдиката ще му бият шута. А пък нали се сещате, че ако в х-во има стачка първо директорките ще си тръгнат и на тяхно място ще спуснат други парашутистки с членски карти и перхидрол, знания не им трябват. За съжаление използват голямата безработица в провинцията за да ни заплашват

vuzmyten
vuzmyten
18.05.2012 17:06 17:06

Не вярвайте на всичко казано от шефовете на социалните, на тях стачки не им трябват, нали техните заплати са хубави!!! Пазят си местенцетата!!! Парашутисти!!!

v
v
18.05.2012 17:33 17:33

а пък шефката си има и частен бизнес, така, че тя не работи за заплатата като обикновените соц. р-ци, да не споменаваме рушвети и др.

ujasena
ujasena
18.05.2012 18:12 18:12

Госпожо Иванова питахте ли социалните работници доволни ли са преди да давате изявления?Защо не казахте че наредихте да ги сплашат с административни наказания ако дръзнат да изкажат недоволство и мнение под каквато и да било форма?Ще можете ли да ги погледнете в очите сега, след поредната лъжа? Или к’во ви пука че мишките се разбунтували?

илиаз
илиаз
18.05.2012 19:24 19:24

шефката я е страх от герб и говори глупости за да им се хареса.как може някой да е доволен от заплата от 390 лева.относно ремонта соц.работници няма да спят на работа и тея 200 хиляди за ремонт на 3 дирекции са доста смешна сума.виждате ли кадрите на герб колко са послушни, за компетентност да не говорим.

Долу ГРОБ!
Долу ГРОБ!
18.05.2012 20:31 20:31

Егати тьпото животно на снимката.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
18.05.2012 20:45 20:45

Думи изречени от страх, от един достоен човек! Г-жо Иванова истината трябва да бъде назована, както и проблемите, иначе не се решават. Социалната политика на една държава се определя от хората, които я вършат, а това са именно „мишките“, които не благоволихте да чуете! Хасково трябваше да подкрепи протеста, защото е справедлив!

Back to top button