Хасково

Съдът забрани ползването на подходите към мотопистата

Черният път към мотопистатаХасковският административен съд остави без разглеждане жалбата на община Хасково срещу заповед на началника на РДНСК – Хасково, с която се забранява ползването на пътните връзки към мотопистата.

Както Haskovo.info вече писа от общината входираха жалба с мотивите, че заповедта е връчена миналата година на 26 август на тогавашния заместник – кмет Кирил Керанов, който на празен лист е написал, че приема, но не е уточнено какво. Официално въпросната заповед бе заведена в деловодството на общината едва преди дни. Тогава от администрацията депозираха жалба в съда, с която поискаха спирането на изпълнението й. Съдът обаче я остави без разглеждане с мотивите, че жалбата е връчена на правилния човек и са изпуснати законовите срокове за обжалване. 

В решението на съда пише, че въпросната заповед е свързана с ресора транспорт и затова е връчена на заместник – кмета, в чиито правомощия попада този ресор. За разпределението на ресорите Темида се позовава на вестникарска статия със заглавие „Златимир Желев пое ресора на Керанов в общината“.

Заповедта на ДНСК забранява ползването на пътните връзки, защото били незаконни. Защо тогава заповедта не бе връчена на заместник – кмета, който отговаря за строителството, попита адвокатът на община Иван Иванов. Той изрази и недоумение защо се използва статия от вестник, а не официалната информация от сайта на общината. 

Иван Иванов бе категоричен, че това решение на Хасковския административен съд ще бъде обжалвано пред Върховния административен съд в законовия 7-дневен срок. До тогава подходите към мотопистата няма да бъдат използвани. 

Състезателите и публиката на предстоящия ІV кръг на европейския и ІІІ кръг от източноевропейски шампионат по мотокрос между 25 и 27 май ще минават по успоредния на асфалта черен път, както миналата година по време на състезанието през август.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.05.2012 13:55 13:55

смях, вместо да 3-4 часа да отбият движението в др.палтно, ще се блъскаме по черния, това е от беззащитност

МЪРЛЯЧИ!
МЪРЛЯЧИ!
18.05.2012 16:33 16:33

Как не ви е срам да ни карате да се блъскаме по тия кални и прашни пътища заради вашите лични простотии бе! Дано въпроса се реши по-скоро а тези гадове долни да си получат заслуженото! Не спъвате кмета а всички превържаници на мотоспорта! Дано да си получите заслуженото гадове мръсни!

esat
esat
18.05.2012 22:04 22:04

КАК НЕ ВИЕ СРАМ МРЪСНИ ГАДОВЕ ……ДА НИ ВИДЯТ ЧУЖДЕНЦИТЕ ЩО ЗА ХОРА СМЕ БЪЛГАРИТЕ …..ВИЖТЕ СЕВЛИЕВО ЗА ПРИМЕР БЕ МРЪСНИЦИ

Back to top button