Хасково

Ловджийски ножове за четирима ветерани от Хасковско

Лов, илюстрацияПредседателят на ловно-рибарското дружество в Хасково д-р Антони Гогов награди със стилни ножове четирима дългогодишни деятели на ловното дело в региона. Това са 89-годишният Лозко Терзиев от Царева поляна, Христоз Александров – Стамболийски, Грудю Тянков – Корен и Въчо Въчев – Сусам. 

Те са удостоени и с почетна грамота и значка от Съюза на ловците и риболовците в България. Ловната дружинка в Пчелари, която е отстреляла 5 вълка, е възнаградена от централното ръководство с 50 яребици, които ще бъдат доотгледани и пуснати в дивечовите полета.

За зимно подхранване на дивеча на териториите на общините Хасково, Минерални бани и Стамболово са изразходвани 20 375 лв, за закупуване на дивеч за разселване – 38 656 лв, за създаване на фуражна база и съоръжения- 12 306 лв. 

Изградени са 16 волиерни бази. Предстои закупуване на компютърно устройство за стрелбищния комплекс на Кенана.

 Това бе отчетено на годишното събрание на дружеството, което днес навършва 116 г от създаването си. Делегатите приеха основни насоки за 2012 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button