Хасково

1 945 седмокласници на изпит в понеденик, 130 аут от матурите

Матури, архив1 945 са седмокласниците, които ще се явят на външното оценяване в областта, съобщи за Haskovo.info началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов. Всеки от тях ще прецени дали знанията му са достатъчни за втората част от препитването, което е входящ изпит за гимназиите.

Външното оценяване след 7 клас ще се проведе в 60 училища в областта, като всяко дете ще държи изпит в училището, в което учи. За трета поредна година изпитът след 7-ми клас включва два модула – тест като външно оценяване и преразказ или по-трудни задачи като изпит за гимназиите.

Местата за прием след 7 клас в общообразователните училища в Хасковско тази година са 624, а в професионалните – 494, т.е. общо 1 118. Изпитът по български език след 7 клас е на 21 май от 10 часа, а по математика на 23 май.

В същите дни, но от 8 часа са матурите за 12 клас. 130 ученици от областта, които не са успели да завършат успешно 12 клас, няма да имат право да се явят на държавните зрелостни изпити тази година. Така на препитването по Български език и литература са допуснати 2 081ученици , а на втората задължителна матура – 2 153. В понеделник изпитът ще се проведе в 22 училища в областта. Учениците са разпределени във 166 зали, в които има камери. Ангажирани са и 406 квестори, допълниха от Регионалния образователен инспекторат.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button