Хасково

Противоепидемични мерки заради грипа влизат в сила в Хасковска област

Временни противоепидемични мерки влизат в сила в Хасковска област от днес до 5 февруари включително със заповед на директора на РЗИ.

Както Haskovo.info писа, тя беше издадена на 30 януари след заседание на Областния оперативен щаб за борба с грипа и ОРЗ, на който е извършен анализ на повишената заболеваемост в сравнение с предходната седмица.

Противоепидемичните мерки включват преустановяване на плановите консултации на здравите бременни жени и деца, спират се всички профилактични прегледи, задължителни имунизации и реимунизации от джипитата, свижданията в болниците и в социалните институции.

Трябва да се провежда стриктен ежедневен сутрешен филтър в детските заведения и училищата за недопускане на деца с клинични симптоми на грип и ОРЗ, като откритите болни следва да се връщат по домовете им. Да не се допускат до работа заболели хора от персонала на детските заведения. Да се извършва засилена текуща дезинфекция на повърхности и често проветряване на помещенията.

Временните противоепидемични мерки ще бъдат променени след оценка на развитието на епидемичната ситуация на територията на Хасковска област.

Обявиха грипна епидемия в област Хасково. Засега учениците остават присъствено

Микс от вируси върлува в Хасковско, едва 13% са отсъстващите ученици

Заповед

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button