Любопитно

Търсят статисти от Хасково и Димитровград за новия филм на Стефан Командарев

Режисьорът и продуцент Стефан Командарев започва снимки на най-новия си филм „Made in EU“ в Хасково, Димитровград, Мадан и Рудозем.

Очаква се снимачният процес да започне през март. В лентата ще участват актьори като Гергана Плетньова, Герасим Георгиев-Геро, Ивайло Христов, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Ованес Торосян и др.

Работата по проекта стартира още през 2020 година, а от началото на 2024-а екипът репетира с актьорите по сценария. Командарев отново работи с Катя Тричкова като продуцент, със Симеон Венциславов по сценария, а зад камерата за пореден филм ще застане Веселин Христов.

„В България, стойностно кино се прави с приятели и съмишленици. Изключително съм щастлив, че до мен имам такъв страхотен екип, с който отдавна сме повече от приятели“, споделя Командарев.

„Made in EU“ разказва за шивачка в малък град и нейния син по време на ковид пандемията.

Новият филм на Стефан Командарев ще даде шанс и на желаещи от местата на снимки, които да се пробват на снимачната площадка и да усетят тръпката от работата по създаването на филм. Всеки от Хасково, Димитровград, Мадан и Рудозем, може да се яви на кастинг за статисти, като приоритет ще имат жени над 30 години с умения да работят на шевна машина, но ще се търсят и други персонажи.

Желаещите могат да получат повече информация на имейл: casting.madeineu@gmail.com

„Made in EU“ е българо-немско-чешка копродукция.

Haskovo.info припомня, че филмът „Уроците на Блага“ (2023), на който Командарев е и съсценарист, продуцент и участва като актьор, спечели голямата награда „Кристален глобус“ на кинофестивала в Карлови Вари, Голямата награда на екуменическото жури, както и наградата за най-добра актриса, присъдена на Ели Скорчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ана Рашкова Стоянова
Ана Рашкова Стоянова
01.02.2024 12:45 12:45

Имам интерес

GGG
GGG
02.02.2024 14:57 14:57

Цигани не се допускат.

Теменуга Димитрова
Теменуга Димитрова
04.02.2024 8:45 8:45

Имам интерес

Ваня Яламова
Ваня Яламова
05.02.2024 10:38 10:38

Имам интерес

Back to top button