Регион

Нова система на плащане на паркинг до зеленчуковия пазар в Димитровград

Нова система на плащане на паркинга на улица „Елин Пелин“ при бившето хандбално игрище до зеленчуковия пазар в Димитровград ще заработи от 5 февруари, съобщават от общината.

Там има 38 паркоместа, две от които са за хора с увреждания. Контрола в зоната ще се осъществява посредством видеонаблюдение, чрез детектване на местата за паркиране, като по този начин се повишава сигурността в района на зоната.

Запазва се правото за еднократно 30-минутно безплатно паркиране за търговци и клиенти на пазара, запазва се и цената за паркиране от 1 лев на час, определена с наредба на Общинския съвет.

ПаркиранеПлащането може да се осъществи чрез смс или паркомат, който се намира на място. Паркингът е част от синята зона на Димитровград с работно време от 8:30 до 17:30 ч. Изграждането и въвеждането му в експлоатация е съобразено с концепцията за паркиране на общината, като се дава възможност за напълно безплатно паркиране в най-натовареното време за пазаруване от гражданите след 17:30ч.

ПаркиранеЗа търговците на пазара е предвидена абонаментна такса за преференциално паркиране – 36 лева на месец или 300 лева годишно. За да се възползват от преференциите е необходимо те да подадат заявление в Общинско предприятие „Организация и контрол на движението, паркинги и охрана“, намиращо се на улица „Владимир Поптомов“ 2 зад кино „Химик“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button