Любопитно

Урок по писане на глаголица организират в Димитровград

Отворена среща-разговор и уъркшоп „Глаголицата“ ще се проведат на 12 февруари от 14 ч. в залата на Исторически музей – Димитровград по случай Деня на археолога, съобщават от общината.

Лектор и водещ ще бъде Татяна Атанасова. Тя ще запознае участниците с тънкостите на писане на една позабравена, но изключително важна азбука – глаголицата. Под вещото й ръководство всички деца ще могат да се опитат да рисуват „вълшебните букви“, както ги нарича тя.

Атанасова е педагог с дългогодишна практика във Валдорфското училище „Проф. Николай Райнов“ в София. Нарича себе си учител сред природата. За нея е важно да научи повече деца да пишат и четат на глаголица. Впечатленията й са, че децата с лекота приемат красивите букви, като умело ги изписват и прилагат в различни стихове, песни и молитви.

УрокАвтор е на двете книги „Вълшебната глаголическа книга“ и „Вълшебна азбука за оцветяване“, като пише още една. За своята мисия в живота казва, че е да запали повече хора да прилагат и в ежедневието си глаголица или живата азбука.

В инициативата могат да участват всички момичета и момчета, които искат да научат малко повече за Глаголицата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button