Хасково

ВиК тръгна да си събира 4-те милиона от абонатите

АкциятаПоредната акция за събиране на стари задължения от некоректни абонати стартира ВиК в цялата област. Операцията започна днес от хасковските квартали „Република“ и „Орфей“, където са най-големите длъжници.

Екипите на водното дружество посещаваха адресите на некоректните абонати едни по един. „Общите задължения, които ВиК – Хасково има да събира, възлизат на около 4 милиона лева. 3,5 от тях се дължат от битовите абонати“, коментира началникът на отдел „Контрол и приходи“ Максим Белов.

Най-многобройни те са в ромската махала на Хасково. Там гражданите дължат между 300 до 2000 лева, уточни Белов.
Сутринта инкасаторите на ВиК сюрпризираха с багери, живеещите на ул. „Росица“. Собствениците на първата къща, на която почукаха, дължаха 1700 лева за вода. Семейството плати 200 лева на място и така се отърва от багера.

АкциятаСъседите им обаче обявиха, че нямат пари и не могат да се издължат. Затова багерът помогна на служителите на ВиК си свършиха работата по пресушаването на чешмите в частния дом.

500 000 от дължимите суми към ВиК са на фирмени абонати. „Тук събиранемостта върви с по-бързи темпове“, коментира Белов. Само за месец в касата на водното дружество са постъпили 180 000 лева от страни задължения. 

Акцията на ВиК продължава и през следващите дни. Освен некоректни платци, по време на операцията екипите на дружеството търсят и незаконни връзки. При откриването на кражби на вода, ще бъде съставян констативен протокол за нарушението и сметко-протокол на база проводимост за една година назад. Незаконната връзка ще бъде незабавно прекъсвана, докато дължимата сума  не бъде изплатена. Ако е необходимо незаконната връзка да бъде спряна от централния водопровод, за което е нужна и намесата на багер, уточняват от ВиК – Хасково. Така некоректните потребители, освен глобите, заплащат за изкопа и работата по отстраняване на незаконната връзка, като сумите могат да надвишат 500 лв.

Акцията Акцията

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button