Хасково

Пак ще се влиза с тройка в елитните школа в областта

Седмокласници, архивЗа поредна година тройката от изпитите след седми клас ще се окаже достатъчна за прием в елитните гимназии в областта.

Днес от 1943 седмокласници на външното оценяване по български език и литература се явиха 1873.

За втория модул, който е изпит за гимназиите, останаха едва 1152 деца, а 1118 е общият брой на местата в общообразователните училища и профилираните гимназии, т.е. едва с 34 по-малко от явилите се на изпита днес. 

Кой как се е представил на днешното препитване ще стане ясно до 11 юни. В сряда пък е външното оценяване по математика.

Изпитът включва два модула – тест, като външно оценяване, и по-трудни задачи, като изпит за гимназиите. Тази година се увеличава броят на въпросите с отворен отговор в теста по математика, за да се доближим до международното външно оценяване ПИЗА. И тъй като за решаването на тези задачи ще трябва повече време, въпросите от първия модул по математика намаляват от 25 на 20, а от втория, по-труден модул – от 5 на 4.

От изпита по математика след 7-ми клас ще отпаднат темите за квадрат, трапец и равнобедрен трапец, защото материалът не може да се вземе до датата на изпита.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.05.2012 16:41 16:41

e*aa tfa e golqma glypost pomnq 4e kato bqx na izpit prez 2009 tfa se prave6e sled zavar6vane i be6e mnogo po lesno

Back to top button