Регион

Доброволци почистиха минералния извор край Троян и изградиха беседка

Доброволци почистиха вчера термалния минерален извор край симеоновградското село Троян, съобщават от общината.

В акцията се включиха граждани, общински съветници и кметове на кметства. Инициативата е предприета от доброволци от Димитровград и както Haskovo.info писа беше подкрепена от Община Симеоновград.

Село Троян е уникално с намиращите се в близост топли извори, които са помогнали на много хора с проблеми в опорно-двигателната система. Преди време момчета доброволно изградиха малко топило, което от години се използва от посетители от цялата страна, търсейки лечение чрез извиращата топла вода. За жалост мястото беше затрупано с боклуци, посочват от общината.

ПочистванеДоброволците почистиха района около басейнчето и покрай главния път на селото. Отстранени бяха клони, които пречеха на достъпа до топилото. Беше изградена беседка с навес.

ПочистванеМножеството събрани чували с боклук бяха извозени с микробус и предадени за рециклирани.

Търсят доброволци за почистването на минерален извор

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тихомир
Тихомир
04.02.2024 23:01 23:01

Браво на тези добри хора!
Нека да има повече такива инициативи!

Стефан
Стефан
04.02.2024 23:06 23:06

Браво добри хора !!!

Петков74
Петков74
05.02.2024 10:12 10:12

Това топило ако не се лъжа е дело на Ивайло и ако пак не се лъжа май е в чужбина, помня като го строиха браво на него и младеща който изявиха участие за построяването на нещо хубаво.

Back to top button