Хасково

Трусът от 5,8 по Рихтер в Перник усетен и в Хасково

Карта на земетресениетоДоста хасковлии са се събудили от силния трус, който разлюля Перник и района тази нощ. Десетки са споделили впечатленията си във Фейсбук.

Около три часа се събудихме от люлеене, което продължи около половин минута, разказаха читатели на Haskovo.info от последните етажи в кв. „Орфей“. Трусът бил доста силен, люлеели се лампите, а мебелите скърцали.

По терасите на високите блокове в жилищния квартал имало доста хора, които излезли, за да видят какво се случва.

Няма данни за материални щети в Хасковско. От „Пожарна безопасност и защита на населението“ казаха, че през цялата нощ при тях не е постъпил нито един сигнал.

Земетресението от 5,8 степен по Рихтер е отчетено на няколко километра от Перник в 3 часа тази нощ. Последвали са много вторични трусове. Няма данни за жертви. Десетки пострадали са потърсили медицинска помощ, най-вече заради паниката от земетресението, съобщи Нова телевизия.Около 30 души са постъпили в болницата в Перник. Над 100 са настанени в „Пирогов“ в столицата. Има и доста материални щети по сгради в Перник и София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Един от многото
Един от многото
22.05.2012 14:03 14:03

80% от питейната вода в Перник не била годна за пиене,БЧК осигорили не знам колко хил.литра безплатна вода.Че ние в Хасково си ползваме само НЕГОДНА за пиене вода от водопреносната мрежа,доказано чрез анализ от компетентните органи.При това положение по закон тази вода не трябва изобщо да тръгва по тръбите,а дебел Петко ни я продава като най скъпа в цяла България.И за финал:на вниманието на Мика Стефанова Мечеринкова шеф на БЧК в Хасково Минке комсомолке,теб наградиха скоро за незнам какво си,незнам що си.Знаеш ли че в Хасково водата е негодна за миене,камо ли за пиене на 100%?

Back to top button