Хасково

Изнасят в интернет имената на неплатилите данъци в Хасково

Димо МариновЕдин милион лева от стари задължения са внесли хасковлии в местната хазна през април. Това съобщи директорът на „Местни данъци и такси“ Димо Маринов. Събраната сума е доста по-голяма от предишни години и това вероятно се дължи на факта, че в писмата към хората тази година фигурираха и просрочените задължения, както и данъците за автомобили, предположи Маринов.

През първите 4 месеца на годината приходите в общинската данъчна дирекция са с 878 000 лева повече от същия период на миналата година, отчете още Маринов.

Най-големият длъжник на общината остава „Хасково БТ“. В момента бившето тютюнево предприятие има да дава над половин милион лева. След като общината наложи възбрана върху складовете на бул. „България“ и ул. „Добруджа“, задълженията за тях са били изчистени. Сега най-много пари дружеството дължи за имота си на бул. „Васил Левски“. Предстои то да бъде дадено на частен съдия изпълнител, допълни Димо Маринов.

Сред физическите лица има такива със задължения по над 2 000 лева. Те получават покана да се издължат, а ако не го направят, им се запорират сметките, обясни Маринов. Списък с всички, които дължат повече от 500 лева, ще бъде изнесен в интернет и на табло в центъра на Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.05.2012 8:31 8:31

Димо,Димо що не си вземеш пенсийката и да си гледаш рахата ами заемаш това място.Има толкова млади,кадърни отстъпвай вече тоя стол,какво чакаш да вземеш да се подрискваш на него ли, що ли???

Back to top button