Любопитно

В свиленградския музей учат децата на старите занаяти

Историческият музей в Свиленград стартира изпълнение на образователна програма „Старите занаяти в новото време“.

Идеята е децата да се запознаят с разнообразието и красотата на народните занаяти, а в практическите занятия – да имат възможност да проявят творческите си заложби.

След като инициативата бе популяризирана в училищата-партньори, на практика тя започва на 7 февруари със занятия по зографство в Арт галерията. Предстоят занимания по грънчарство, тъкачество, плетачество. Музеят осигурява дъски за икони, стативи, станчета, глина, бои, четки и други материали и пособия.

С изработените творби, вдъхновени от традиционни форми на българското културно наследство, ще бъде уредена заключителна изложба в Арт галерията. Закупени са и две шатри, които ще позволят в горещите дни летните занятия да се изнесат в двора на музея и галерията, каза директорът на музея Елена Митева.

Инициативата е подкрепена от Министерството на културата. Тя ще продължи до края на юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button