Хасково

Акциите на ВиК срещу ромите вече без Общинска полиция

Акцията на ВиК вчераОбщинска полиция няма да охранява повече акциите на ВиК, заяви днес кметът Георги Иванов. В тази връзка той е издал разпореждане до Районното полицейско управление и Областната дирекция на МВР, униформените да се отзовават само на общински мероприятия. 

Haskovo.info припомня, че вчера стартира поредната наказателна акция на водното дружество срещу некоректните платци. Тя започна в хасковския кв. „Република“. 

ВиК отива и копае незаконно – без да иска разрешение, не е уведомило общината, не е внесло гаранции за изкопните работи“, коментира Георги Иванов. И тъй като  акцията е охранявана от Общинска полиция, целта е хората да останат с впечатление, че общината е тази, която им създава неприятностите. „След като ВиК не са можели да си събират задълженията през годините да се оправят“, заключи градоначалникът.

Полицията се отзовава на молбите на всички институции, които искат съдействие. При акцията на ВиК вчера е преценено да бъдат изпратени екипи на общинска полиция, заявиха от пресцентъра на областната дирекция и допълниха, че по принцип структурата е на подчинение както на общината, така и на МВР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ppp
ppp
22.05.2012 15:09 15:09

Неприятностите са че ромите не си плащат водата и трябва редовните платци да плащат повече.А изказването на кмета е такова защото ромите са неговите избиратели.

Иван
Иван
22.05.2012 17:36 17:36

Общинска полиция са преди всичко служители на МВР а не на кмета. Разликата между тях и другите полицаи е, че те изкарват първо собствените си заплати а после и тези на кметската администрация посредством налаганите глоби, които се събират от общината. Ако се закрие общинска полиция кмета ще я закъса защото няма кой да му обслужва паяците и да носи средства на общината. Така, че господин Кмете престанете с глупавите коментари и закрийте общинска полиция, за да си отпочинат общинските полицаи от глупостите с които ги товарите. Техните места в полицията се пазят и няма да останат на улицата, има достатъчно ваканции, мислете му вие как ще се справяте без тях.

top 4ence
top 4ence
22.05.2012 20:13 20:13

kmeta da lapa 4urkite

гошо
гошо
23.05.2012 10:28 10:28

Господин Иванов, не сте съгласни общинска полиция да съдейства при събиране на задължения за неплатени сметки за вода. Моето питане е:
Как тогава Общинска данъчна администрация ще спре водата на хора ,които не си платили данъците?Може би ще създадете общинско ВИК? Забраната за съдействие се отнася само за Република ли?Знайно е защо. Та те под строй гласуват за този който ги купи. Пари не ви липсват. Другите кучетата ги яли….

Back to top button