Хасково

„Възраждане“ призова кмета да подаде оставка и да се провеждат избори 2 в 1 с тези за ОбС

От партия „Възраждане“ призоваха кмета на Община Хасково Станислав Дечев да си подаде оставката и да се върви на избори 2 в 1 с евентуалните за общински съветници след касирането им от Хасковския административен съд.

Според общинския съветник и председател на партията в Хасково Ясен Колев експертизата на вещите лица е показала фрапантни нарушения на изборите за общински съветници и по неговите думи не по-различно е било положението и при вота за кмет на общината. „Смятаме че този общински съвет от самото му създаване е нелегитимен и незаконосъобразен. Призоваваме час по-скоро той да бъде разпуснат и възможно най-бързо да се проведат нови и честни избори. Призоваваме Станислав Дечев ако има малко съвест и морал да си подаде оставката. Успоредно с изборите за общински съветници да проведем нови избори за кмет“, заяви Колев. Той призова хасковлии при едни нови избори да отидат до урните, като по този начин се намали влиянието на корпоративния и купения вот от страна на ГЕРБ и ДПС.

„Чакаме дали ще има обжалване на решението на ХАС. След това евентуално започваме подготовка за новите избори“, каза народният представител от „Възраждане“ Георги Георгиев. Той посочи, че експертизата е показала, че организационният секретар на партията в Хасково Красимира Христова е трябвало да бъде общински съветник. Подобна била ситуацията в областта, като даде примери с Харманли, Минерални бани и Ивайловград, където „Възраждане“ за малко не печелили мандат. По негови изчисления на национално ниво „Възраждане“ е ощетена с около 200 общински съветници.

От партията казаха, че до разпускането на този общински съвет ще продължат работата си, за да покажат как биха действали при едно тяхно управление. Общинският съветник и зам.-председател на „Възраждане“ в Хасково Атанас Кръстев представи две от внесените докладни, свързани със спорта – да има български флаг във всяка една спортна зала и физкултурен салон, както и да се разработи Стратегия за развитието на физическото възпитание и спорта за периода 2024 – 2030 г. Разработвала се и още една докладна във връзка със спорта в града.

Красимира Христова коментира внесеното искане за изменение и допълнение на Наредбата за рекламната дейност в община Хасково, с което да не се допуска пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация.

Haskovo.info припомня, че в края на миналата седмица ОИК – Хасково не успя да проведе заседание заради липса на кворум, на което да се реши дали да се обжалва решението на съда. За тази вечер е насрочено ново заседание, като от „Възраждане“ казаха, че ще гласуват против решението за обжалване.

Съдът обяви за недействителен избора на общински съветници в Хасково

ОИК – Хасково не събра кворум, решава в понеделник за обжалването на касирания вот

Съветници предлагат нов правилник и стратегия за спорта в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дон
Дон
05.02.2024 13:51 13:51

Гербаджийските измамници унищожиха цялоста на хиляди бюлетини, трябва тъпото да си подаде оставка, но пък и доста кауни си стояха в хралупите маймунски или ходеха за риба в изборния важен ден за града, а сега ревът! А за пачите беше ясно, там са под строй.

The Sheriff
The Sheriff
05.02.2024 13:58 13:58
Отговор до  Дон

Видяхме ви от Възраждане, има ви на запис как се договаряте с вещи лица.
Че и на въпрос на журналисти отговаряте „Не ги познавам“ „За първи път го виждам“
А записа говори друго ;)

Дон
Дон
05.02.2024 15:06 15:06
Отговор до  The Sheriff

Не съм от Възраждане, но за 8г Видин ни мина, слепи ли сте?

Budala
Budala
05.02.2024 15:11 15:11
Отговор до  Дон

После е.бане нема каене.

Скален орел
Скален орел
05.02.2024 15:38 15:38
Отговор до  Дон

Това прилича на събрание на русотрътките и злобарите неудачници,загубили унизително местните избори……Липсва гурото Георги Иванов….Нали беше учредител на Вгъзраждане в Хасково…? Рецитал на последната стихосбирка на Путин имаше ли? Пляскахте ли? Плакахте ли? Пяхте ли?

Кауня
Кауня
05.02.2024 13:52 13:52

И още един закон трябва да се прокара.Да се забрани регистрацията на външни лица,които не живеят на адрес както по градовете така и по селата,които външни лица срещу заплащане променят желанието и избора на живущите по населени места.И на практика управляват по селата кметове,които не са избрани от живущите а от външни лица ,които са си продали гласовете.С една дума продажна държава продажна население.

Чоко
Чоко
05.02.2024 15:43 15:43

На снимката : един Ром,два Рома,три Рома и Калайджийка

Back to top button