Хасково

Агенцията по храните поряза с актове 8 обекта в Хасковско

Агенция по храните - Хасково8 акта са съставили през изминалата седмица инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните. 3 от тях са в Хасково.

Бистро ще бъде глобено между 500 и 1000 лева за липса на проследяемост на храните на всички етапи на преработката им. Санкция от 1000 до 2000 лева ще отнесе собственик на кафе за липса на санитарен възел. Заради лоша хигиена пък търговец на дюнери ще бъде глобен между 500 и 1000 лева.

Два акта има съставени и в Свиленград. Заведение за бързо хранене и магазин за месо предлагали стоки без етикети, маркировка и придружаващи документи.

В Харманли и Симеоновград два магазин за хранителни стоки ще бъде глобени за неправилно съхранение на храни. Санкцията е от 500 до 1000 лева.

Глоба ще има и за собственик на хранителен магазин в Тополовград, тъй като обектът му е в много лошо санитарно състояние.

139 проверки са извършени през миналата седмица в областта инспекторите от Областна дирекция по безопасност на храните. Освен осемте акта, те са издали и 7 предписания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ц ц ц
ц ц ц
22.05.2012 16:54 16:54

ок де кажете кои са, за да има наистина ефект и смисъл от статията, иначе те не стига че няма да си платят, ами и ние ще продължим да ходим там

Анонимен
Анонимен
22.05.2012 19:50 19:50

Всичко е лъжа и измама,докато не вземат да се излагат,имената и снимков материал на един билборд в центъра никой няма да вярва да да.

вичо
вичо
23.05.2012 3:31 3:31

за плащане вси1ки ще си платят , но не за държавата, а на шефовете на агенцията и то на половин цена.Нали идват избори и трябва да се пълни касата на ГЕРБ,а пък и собствената гуша, иначе ще им снемат гласуваното доверие.За това се крият имената на фирмите нарушители от публичност,уж че им пазят бизнеса и да не би случайно да им правят реклама, макар и негативна.Единствено медиите могат да разкрият фирмите нарушители,но трябва да стане инцидент както с децата от зеленото училище,че тогава да се даде показност на нещата.Но за жалост и медиите в региона са купени.Те пишат само предварително редактирана информация,няма да развалят бизнеса на власт имащите.Такава е борбата с корупцията на Бойковите четници за съжаление!

Back to top button