Хасково

Земеделци блокират международните пътища при Хасково във вторник

Земеделците от Хасковска област се включват във вторник в националния протест на аграрния сектор.

От 10 до 12 часа със селскостопанска техника ще бъде блокирано движението по международните пътища I-8 и I-5 при детелината до Бирената фабрика край Хасково. Очаква се да пристигнат и фермери от Кърджалийска област.

Националната асоциация на зърнопроизводителите обявява безсрочни протестни действия от 6 февруари. Първоначалните планове са времето на пътните блокади да се увеличава всеки ден, а в събота и неделя да няма затворени пътища в интерес на гражданите.

Част от аграрния сектор не е съгласен с параметрите, предложени от правителството. На срещата в неделя премиерът Николай Денков обяви, че държавата ще подпомогне финансово само зърнопроизводителите, които могат да докажат, че стопанствата им са били на загуба за 2023 г. Подпомагането ще стане чрез подаване на декларации в НАП до края на февруари.

В понеделник пък представители на над 20 земеделски организации се събраха пред Министерство на земеделието и храните, искайки оставката на министър Кирил Вътев. Протестът е в отговор на сериозните предизвикателства в селското стопанство през последните месеци.

Haskovo.info припомня, че последно на 18 септември миналата година протестиращи фермери затвориха движението край Хасково.

Протестиращите земеделци затвориха международните пътища край Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тротил
Тротил
06.02.2024 0:02 0:02

Абсолютен картел и организирана мафия ,някой да ги задължава да се занимават с този бизнес да си продават тракторите и да се спасяват като всеки друг бизнес!

Анонимен
Анонимен
06.02.2024 8:29 8:29
Отговор до  Тротил

Гледай да не се взривиш в злобата си! Затова България е на този хал – заради омраза и завист.

Анонимен
Анонимен
06.02.2024 9:51 9:51

Какво искат зърнарите ? Пари и да не плащат данъци и ренти !

Back to top button