Хасково

Г. Иванов: Опитват се да ни прехвърлят яз. „Стамболийски“, но няма да стане

Пресконференция

Георги Иванов

От 2 месеца Областна администрация, Министерство на земеделието и Напоителни системи водят кореспонденция с администрацията, в която се твърди, че язовирът в село Стамболийски е общинска собственост.

„Този язовир не е бил общински, никога не е ползван или отдаван под наем от общината и никога не е приеман със съответния протокол от Напоителни системи, които са подопечни на Министерството на земеделието“, коментира днес градоначалникът Георги Иванов. По думите му сега водоемът има нужда от ремонт и затова институциите се опитват да го прехвърлят на общината. „Ние няма да го приемем и ако трябва казусът ще влезе в съда“, бе категоричен Георги Иванов.

Областният управител Ирена Узунова коментира пред Haskovo.info, че в писмото си до общината са цитирали законовите разпореждания, според които като бивша собственост на закрита земеделска кооперация язовир Стамболийски е общинска собственост. Писмото е от 19 май и е по повод констатирани проблеми със съоръжението, за които е дадено предписание на общината да ги отстрани.  /Вижте цялото писмо в линка по-долу/

Какво стана – като видяхме, че тези водни обекти са опасни започнахме да ги прехвърляме„, коментира Иванов. „Знаете какво стана с яз. Иваново, водеха се много спорове, обвиниха се общините, после се оказа, че не общините са собственици на язовира и всичко приключи“, допълни кметът на Хасково.

Пресконференция

яз. Елена

„Ние имахме общински язовир, който ни го разрушиха без дори да искат нашия подпис и съгласие или пък поне да ни уведомят по надлежния начин“, допълни градоначалникът, визирайки водоема край село Елена, чиято стена бе разрушена по време на наводненията в област Хасково през февруари.

Това си беше пиар акция, на която ние не бяхме поканени да подпишем протокола, тъй като щяхме да откажем да го направим. Въпросният документ ни бе представен 2 седмици по-късно, след което имаше манипулация, че община Хасково отказала да го подпише“, допълни кметът.

„Не мога да приема упреци за разрушаването на стената на язовир Елена“, заяви от своя страна областният управител Ирена Узунова. Там действахме превантивно, за да предотвратим паниката сред хората, допълни тя.

Писмото от Областна администрация до Община Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.05.2012 19:40 19:40

Кмете,кмете,ти дръж Клокотнишкия язовир,щото изтъп(рвеш ли го отива ти и това което е на брега.Ама нали знаеш,няма нищо вечно и тогава става кофти…

Анонимен
Анонимен
22.05.2012 21:00 21:00

– АЛОО, ОБЩИНАТА ЛИ Е????
– НЕ, ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ….
– И НА ВАС ДА ВИ Е*А МАЙКАТА!!!!!!!!!!

Back to top button