Хасково

География и биология – най-предпочитани за втората матура

Матури, архив2 154 зрелостници от Хасково и областта трябва да се явят на втората матура по предмет по избор, която ще бъде в сряда. И тази година най-голям е интересът към географията. По този предмет знанията си ще проверят 1 009 ученици. Следват биология – 483, английски език – 342, математика  – 160 и история – 121.

Най-слаб е интересът към матурата по физика и френски език. Желание да се явят на на изпит по тези предмети са заявили съответно 4 и 5 зрелостници.

В 22 училища в областта ще се проведе утре вторият държавен зрелостен изпит. Дванайсетокласниците са разпределени в 203 зали, ще ги пазят 506 квестори. Изпитът започва в 8 часа и е с продължителност 4 часа. За децата със специални образователни способности времето за препитване е удължено с два часа. В Хасково и Тополовград утре ще се явяват такива зрелостници. Те са избрали съответно да държат изпит по география и биология.

Утре ще бъде и външното оценяване по математика след 7 клас. Изпитът включва два модула – тест като външно оценяване и по-трудни задачи като изпит за гимназиите. Във външното оценяване не са включени темите за квадрат, трапец и равнобедрен трапец, защото материалът не може да се вземе до датата на изпита.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button