Регион

Доживотен затвор получи убиецът на граничния полицай Петър Бъчваров

Доживотен затвор за Енгин Ердуван постанови наказателният съд в Одрин за убийството на българския граничен полицай Петър Бъчваров край Елхово.

Той беше осъден като физическия извършител и получи още 12 г. лишаване от свобода за опит за убийство и 6 месеца за повреждане на служебно имущество.

Двамата с брат му Мустафа бяха обвинени, че през ноември 2022 г. са стреляли от турска страна през оградата към българската страна. В този момент край оградата в района на Елхово са патрулирали Петър Бъчваров и военнослужещия Рашко Рашков.

За втория брат – Мустафа присъдата е пробация. Той няма да бъде задържан. Решението на магистратите за двамата братя може да бъде обжалване в 7-дневен срок.

„Няма кой да ми върне Петьо. И десет доживотни присъди да има, няма кой да го върне, до живот ще отидат на едно друго място“, коментира бащата на убития полицай.

„Нищо не може да удовлетвори едно престъпление“, каза зам.-директорът на Гранична полиция Петър Джигов.

За военнослужещия Рашков важното е, че виновникът си е получил заслуженото. Той все още не се е върнал на границата след стрелбата. В същото време за района от 110 километра, където все още няма видеонаблюдение всеки момент ще бъде обявена обществена поръчка.

„Промени се цялата организация на работата, наблегна се на инвестиране в техника, поддръжка, което доведе до засилване на контрола“, допълни Джигов.

По данни на гранична полиция натискът по българо-турската граница намалява.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button