Спорт

14 медала от 3 държави за борците на „Димитровград“

СКБ ДимитровградТалантите от клуб по борба „Димитровград“ се върнаха с цяла колекция от медали от състезания в Истанбул, Тараклия и Ямбол.

В турския мегаполис Микяй Наим доказа, че е в отлична форма близо два месеца преди европейското първенство за кадети в Полша. Синът на треньора Салим Наим грабна златото на силния международен турнир в Истанбул, в който участваха повечето водещи в борбата страни. 

Съотборникът му Димитър Иванов остана с бронз след 3 победи и 1 загуба от шампиона на Турция

Друга група състезатели на клуба начело с президента Георги Петров и члена на УС Иван Бонев замина за молдовския град Тараклия, който бе домакин на 34-то издание на най-стария международен турнир по борба в бившата съветска република. В него премериха сили 170 представители на 25 клуба от Молдова, Украйна, Беларус и България.

Шестимата борци на „Димитровград“, водени от по-опитните Веселин Петров и Мирослав Иванов, спечелиха 5 медала като само Стилян Илиев в категория 32кг. остана извън тройката. В схватките на тепиха блесна Веселин Петров, който записа 5 победи, включително срещу шампиона на Молдова, в една от най-оспорваните категории – 47 кг. Той бе награден от организаторите с втория специален индивидуален приз ”Воля за победа”, който се дава на най-изявения чуждестранен състезател. Среброто в същата категория остана за Иван Бадавров. Димитровградските медалисти бяха аплодирани от посланика ни в Молдова Георги Панайотов.

Момчетата от клуба обраха отличията и на турнира  „Кръстев-Дермeнджиев“ в Ямбол, където в ролята на треньор се изяви възпитаничката на димитровградската школа Виктория Бобева. 

Шампиони станаха Георги Жисгов в категория 35 кг. и Георги Иванов /53 кг./. Със сребърни медали се окичиха Петър Тенев в категория 35 кг. и Радко Бонев при 66-килограмовите, а с бронзови – Димитър Тодоров в категория 32 кг, Делчо Нейчев /38 кг./ и Боби Ников /42 кг/.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button