Хасково

Преправят детските площадки в Хасково заради Наредба за безопасност

Площадка на КенанаВсички площадки, които са изградени преди 2009 година, трябва да бъдат преправени, за да отговарят на Наредбата за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

Документът е в сила от 12 януари 2009 година. В Наредбата е записано, че „стопаните на съществуващи площадки за игра са длъжни да ги приведат в съответствие с изискванията на наредбата в срок до 31 декември 2013 година“.

Това налага площадките, правени преди 2009-а година в Хасково, да бъдат преправени. Догодина е заложено привеждане в съответствие на всички площадки, в това число зоните за отдих и спорт под Езиковата гимназия в Хасково, под Авеню и алеята на Кенана, съобщиха за Haskovo.info от Община Хасково. В града има 39 нови площадки, които отговарят на всички правила за безопасност.

Тече проектиране на още 13 площадки – в „Орфей“, „Бадема“, кв. „Болярово“, за които ще се кандидатстваме за финансиране“, допълниха от администрацията. От там уточниха, че не е случайна клаузата, залегнала в договорите на новите наематели на парковете в града, да приведат съществуващата площадка в съответствие с изискванията на наредбата.

Наредбата за безопасност важи и за площадките в детските градини, чието състояние е плачевно, признаха от общината. Следващата година ще се направи проектиране на дворовете на всички забавачки и ще се търси външно финансиране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.05.2012 13:02 13:02

А джунглата зад полицейския блок какво?Един голям х*й,ама дано не се обърне тоя х*й към някои управляващи от общината ахъ…

Веселина Калемджиева
Веселина Калемджиева
24.05.2012 14:44 14:44

Имаме прекрасни площадки в Хасково

rrtg
rrtg
26.05.2012 18:49 18:49

rggb

rrtg
rrtg
26.05.2012 19:00 19:00

A mejdu tezi novi 13 proekta za detski ploshtadki dali e vklu4en i kv. Izgrev,zashtoto nashite detsa igrayat na ulutsata,kudeto nikak ne e bezopasno? Molya za suvet, ako nyakoy znae kum kogo da se oburnem da predvidyat i edno kut4e sa nashiya kvartal, zashtoto nie tryabva da vodim detsata si na kilometri za da si poigrayat na spokoystvie.

Back to top button