Хасково

Нови настройки на основни светофари в Хасково в опит за „зелена вълна“

Няколко основни кръстовища в Хасково имат нова организация на регулирането на движението от светофарите, сигнализираха дългогодишни шофьори.

Целта е постигането на най-оптимална „зелена вълна“ и по-бързо преминаване на колите в час пик, коментираха пред Haskovo.info от общината.

Според читатели на Haskovo.info скорошната подмяна на светофарната уредба на кръстовището между булевардите „Раковски“ и „Съединение“ може да създаде опасност от инциденти, тъй като хората са свикнали със старата регулация. В момента идващите откъм зеленчуковия пазар коли се пропускат почти едновременно към бул. „Раковски“ и автогарата. Пресичащите пешеходци в източния край в посока центъра пък се движат едновременно и с колите от „Раковски“ с ляв завой към автогарата.

От общината коментираха, че по закон, когато се пресича една лента е позволено едновременното движение на коли и пешеходци. Подобно било положението например при кръстовището на зеленчуковия пазар, където завиващите надясно към Бизнесцентъра също трябва да внимават за пресичащи пешеходци, както и тези с ляв завой към „Съединение“.

СветофариПромяна има и при регулирането на кръстовището между ул. „Дунав“ и ул. „Св. св. Кирил и Методий“, където потокът от автомобили е разделен на три секции.

Новата настройка на светофарите била направена след обследване от страна на експерти, които са се съобразили с потока от автомобили и най-натоварените направление, допълниха от общината.

Наблюденията на трафика продължават, като се ползват и съвети от таксиметровите шофьори, които са сред тези с най-пълни наблюдения върху трафика в града. Засега впечатленията са, че почти двойно повече автомобили успяват да се изтеглят в час пик, особено от кръстовището при зеленчуковия пазар в посока булевард „Раковски“, казаха още от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Rockrider
Rockrider
07.02.2024 18:29 18:29

Да, горе на Съединение и Раковска изглежда по-добре положението. Долу на пазара, обаче, не е. И проблемът не е със светофара, а блокажа на кръстовището при у-ще Васил Левски на Стара планина и Кирил и Методий. Колоната нагоре блокира цялото движение като не пропуска колите за ляв завой от Стара планина по Съединение към Раковска. Трябва да се мисли за друга организация на движението (еднопосочни улици?) в този район, а не за „зелени“ вълни от 2 светофара.

Анонимен
Анонимен
07.02.2024 19:00 19:00
Отговор до  Rockrider

Пълнени глупости…..

Анонимен
Анонимен
07.02.2024 18:57 18:57

Този път уцелиха десятката…. браво на този който го измисли….. значително се облекчи трафика ….

Летящия холандец
Летящия холандец
07.02.2024 19:41 19:41

Абсолютна олигофрения е регулацията. Хората са го измислили малко по на запад от нас. Дъвчем едно и също, превърнахме го на бъзик – викат им кръгови. Значи на светофар, където има ляв завой и трябва да се изкачват идващите отсреща движейки се направо автомобили се получават нон стоп тапи и блокирали насред кръстовището автомобили. Успяват да се изнижат едва едва двама трима на вълна. Ей сега пак до аутовип, искайки да се впише човек наляво по Дунав посока ритейл парк, чакаме 4 зелени вълни за да минем 10 коли. Ако това му викате регулация, дООбре. И не е само там, а из целия град. Общо взето всяко кръстовище където за наляво се чакат идващите отсреща. Ако се държи на светофарите, регулирайте секциите отделно. Щом е зелено, значи си ти, а тия отсреща – чакат. И обратното. Хем ще се избегнат и ПТП-та… би трябвало де, щото на маймуните от хаскьой им е тегаво, та ние пеш не можем да ходим, камо ли автомобили.

Last edited 2 months ago by Летящия холандец
Стефан
Стефан
07.02.2024 21:31 21:31

Крайно време е да се направят пешеходни подлези на най натоварените кръстовища от соца няма един направен особено на Раковска и Дунав невиждан там как ще стане това с зелена линия особено тези които завиват на дясно към С.Кирил и Методий трябва да чакат пешеходците да минат и най много да пусне 1-2коли и тези които завиват на ляво от Дунав към Веспрем

Един
Един
07.02.2024 22:18 22:18
Отговор до  Стефан

Решението е пасарелки!21 век под земята ли ще влизаме после ще се чудим как да ги отводняваме и що са осрани и опикани :)

Стефан
Стефан
12.02.2024 19:23 19:23
Отговор до  Един

Първо ако се направи както трябва а не да се освоят само парите няма проблеми за гравитация чували си нещо ако се направят както трябва няма да има нужда пускаш риба както на гарата досега не съм чул и видял доло до училището да има проблеми

Анонимен
Анонимен
07.02.2024 21:46 21:46

Водата оправете за пиене да става за тези пари.Да не говорим че без хидрофори я няма.

Какво браво?
Какво браво?
07.02.2024 21:52 21:52

Очаквам най скоро блъснат пешеходец на светофара на „Съединение“

BBV
BBV
08.02.2024 9:20 9:20

Явно не всички промени са удачни . На светофара на „Раковски“ и „Дунав“ вече има двама или трима блъснати пешеходци, на които е светел зелен сигнал. Сега чакаме да блъснат някой и на другият светофар.

Back to top button