Хасково

29 кандидати за общински съветници в Хасковско – агенти на ДС

Досиета, илюстрация29 кандидати за общински съветници на местните избори в края на миналата година са били агенти на бившата Държавна сигурност, съобщават от комисията по досиетата. По градове най-много са доносниците от Хасково, Харманли и Свиленград, а по партии – първенец е ДПС.

Агентите на ДС – кандидати за място в общинския съвет в Хасково са Радан Чолаков и Георги Тодоров от БСП, съпартийката им Зоя Миронова, която бе и кандидат за кмет на село Войводово, Емил Георгиев от ПК „Екогласност“ и Стефан Стефанов от ПП „Партия за хората от народа“.

Кандидат – съветниците от Свиленград, които фигурират в изнесения списък от Комисията по досиетата, са Иван Андреев от ГЕРБ, Петър Марков от Коалиция „Заедно за Свиленград“, Стамо Стамов и Стефан Вълков от „Синята Коалиция“ и Христо Казаков от „Партия на зелените“.

Сред кандидатите за общински съветници в Харманли бивши агенти са били Симеон Йорданов от „Атака“, Колю Грозев от БСП, Кемал Лютфи и Ергюн Мехмедов и Джемил Читов от ДПС. Списъкът на представителите на партията на Ахмед Доган се допълва с кандидатите в Стамболово – Зеки Хасан, Исмаил Салиф и Юсеин Руфат, в Ивайловград – Адем Мехмед и Себахтин Ибрям от Маджарово.

При проверката на Комисията по досиетата в Димитровград са лъснали четирима кандидати за съветници. Това са Вангел Попов от Коалиция „Да за Димитровград“, Венко Павлов от РЗС, Петър Петров от БСП и Яню Янев от Политическо движение Евророма.

В Симеоновград бившите агенит на ДС са Жеко Жеков от „Заедно за Симеоновград“ и Недялко Мазгалов от БСП.

В изнесеният списък на комисията по досиетата фигурират още кандидат – общинските съветници Георги Георгиев от НДСВ – Любимец, Минко Радев от Атака – Тополовград и Росен Араклиев от Комунистическа партия на България – Минерални бани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Екс ченге
Екс ченге
23.05.2012 19:17 19:17

Е и?Имало е има и ще има.Така че не сте открили топлата вода…

Георги Христов
Георги Христов
27.05.2012 15:01 15:01

Конкретно за българите,че са били сътрудници или агенти на ДС -няма нищо лошо и все пак това е било в интерес за националната ни сигурност.Всички специални служби в света се крепят и поддържат от сътрудници и агенти- както е и в момента РАЗГРАДЕНАТА ни национална сигурност.Но пагубното за България идва от страна на българските турци. Това за общинските съветници от ДПС е капка в морето-ами по време на тъй нареченият „ВЪЗРОДИТЕЛЕН“ процес-каква фрапираща информация имам-добре е -че още никъде не е показана,но вече е много късно. Когато ставаше смяната на имената във всяка Община имаше съставени от 30 до 50 броя комисии които се занимаваха с регистрите ;с архивите и със съответните списъци и по селата и в града.Във всичките комисии имаше включени и български турци-нагаждачи,които косвено и активно помагаха за смяната на имената. И сега -тези вече са в ДПС;депутати;министри;кметове;общински съветници и отвреме на време- започват да обвиняват бившата БКП и социализма за възродителният процес.Дори и Желю Желев и Иван Костов им помогнаха да си регистрират етническа партия – уж като движение……

Анонимен
Анонимен
27.05.2012 18:35 18:35

Да такъв нагаждач бе Директор на областната ветеринарна служба и на агенцията по храните в хасковска област при последните три правителства.Герб като партия на нов морал допусна такова ръководство на новата структура-бабх.

Back to top button