Хасково

Свиленградчанка даде 7 400 лева за мнима операция

Пари, илюстрация7 400 лева измъкнаха телефонни измамници от 61-годишна  свиленградчанка. През почивните дни мъжки глас позвънил в дома на  жертвата като се представил за лекар. Той съобщил на домакинята, че дъщеря й е в местната болница със счупен на три места крак. 

Налагала се спешна операция, която струвала около 8 хиляди лева. Мнимият доктор казал на паникьосаната жена, че за по-бързо ще изпрати санитарка от НОИ да вземе парите. Измамената събрала 7 400 лева и според уговорката ги предала на млада жена с черен анцунг и червена шапка, която я чакала пред блока й на улица „Граничар“.  Едва по-късно жертвата усетила, че е измамена и се обадила в полицейското управление в Свиленград.

Това е втората телефонна измама на територията на областта през последната седмица. От полицията предупреждават гражданите да не се доверяват на съмнителни обаждания, дори когато те звучат убедително, защото измамниците са отлични актьори и разполагат с богат репертоар от техники за заблуда. Съветът е след всяко подобно обаждане да се свържем с близките си, споменати от измамниците, или директно да позвъним на тел.112.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
нина
нина
28.05.2012 21:16 21:16

Такова обаждане имаше и в нашия дом,но някаква си жена „охкаше“,че си е счупила крака и очакваше от моя страна да гадая дали е дъщеря ми ,майка ми или друга роднина.Като не се хванах , слушалката взе мъжа до нея и започна да обижда и да говори глупости.Всички знаем за измамниците,които се заселиха в Свиленград , но уви…полицията нямала доказателства???А как реват от квартирите , че дори по улиците и в магазините дори,когато им се обадят измамените.

roki
roki
20.07.2012 13:18 13:18

i na maika mi se obadixa tia izrodi dobre 4e to4no v toai moment se pribrax i i vzex slu6alkata,i te zatvorixa.O6te ne moje da se opravi ot prejivenia 6ok.Tova se slu4va vseki den i ni6to ne se pravi tova e nai lo6oto

Back to top button