Хасково

„Тракийка“ с три купи от Турция, отиват на световното в Унгария

Децата от ТракийкаС три купи – за носии, изпълнителско майсторство и цялостно представяне се завърна фолклорна формация „Тракийка“ към ОУ „Св. Климент Охридски“ от Международния фолклорен фестивал в Турция.

Седем от възпитаници на Анета Балтова бяха в южната ни съседка от 19 до 26 май. Там те се представиха с фолклор от Тракия, Пирин и Родопите.

Стартът на конкурсната програма нашите момичета дали заедно със сърбите като ги научили да танцуват български хора.
Представянето на „Тракийка“ пък започнало с авторската песен на 8-годишната Донна Латева „Садила мома“, която е по текст на Анета Балтова, а музиката и аранжиментът са на Димчо Делев.

„Всички деца бяха посрещнати с много овации, а ръководителите на другите формации ни поздравяваха за доброто представяне“, разказа Анета Балтова.

Успехът на децата от фолклорна формация „Тракийка“ им дава право да представи България на световния фестивал от 13 до 18 декември в Будапеща, Унгария.

„За там отново ще са необходими спонсори и отново ще разчитаме на подкрепата на бизнеса“, обясни Анета Балтова.

Децата от Тракийка Децата от Тракийка
Децата от Тракийка Децата от Тракийка

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button