Регион

Задържаха над 22 тона прах за пране на Капитан Андреево

Над 22 тона фалшив прах за пране и близо 20 000 ментета са открити при две проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите на 8 февруари на пункта пристигнал влекач с полуремарке с турска регистрация на път от Турция за Словения. Турският водач представил пред митническите служители документи за превозваната стока – перилни препарати.

Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение, са открити 22 360 кг. прах за пране в опаковки от по 6 кг. с логото на известна търговска марка. За случая е уведомен правопритежателят на марката, който е потвърдил, че стоката е фалшива.

На същия ден в друг товарен автомобил с турски регистрационен номер са открити 19 800 артикула, по-голяма част – хартиени етикети, с обозначения на защитени търговски марки. Според представените документи от турския водач той превозва текстилни изделия от Турция за Полша.

При извършената щателна митническа проверка в товара са установени 112 кашона, съдържащи 13 875 хартиени етикета, 2712 мъжко и дамско облекло, 2121 чифта спортни обувки и 1092 чанти, всички със знаци на търговски марки. Стоките са задържани, а за случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки.

От началото на годината на Капитан Андреево са задържали близо 145 000 артикула и 44 тона прах за пране със знаци на регистрирани търговски марки.

От полицията допълват, че на 9 февруари на митническо бюро „Капитан Андреево“ е проверен автобус, управляван от 68-годишен турски водач. В товарната кола са намерени 4439 парфюма и тоалетни води с лого и надпис на защитени марки без разрешение на правопритежателя. Те са иззети с митнически разписки.

Следващите два дни в хода на полицейска операция служителите са извършили още 15 проверки на влизащи в страната автомобили. При тях са конфискувани още 826 парфюма, 1328 текстилни артикула, 78 чифта спортни обувки, 14 кг. препарати за растителна защита и 9900 безакцизни цигари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button