Хасково

Бранислав Нушич влезе в репертоара на младежката театрална школа

ПостановкатаЕдна от неостаряващите пиеси на Бранислав Нушич „Госпожа Министершата“ получи своята нова театрална реализация. Тази вечер е премиерата на спектакъла в изпълнение на Театралната школа при Младежкия център, която за първи път пресъздава произведение от световно известния автор.

Пиесата на големия сръбски писател и комедиограф е актуална и днес с вечните проблеми на борбата за власт и облагите от нея. Точно затова тя предизвика интереса на младите актьори и влезе в нашия репертоар, каза ръководителката на школата и постановчик на спектакъла Румяна Георгиева. Ролята на госпожа министершата, станала подвластна на титлите, се изпълнява от Димана Щерева.

Комедията на Нушич ще бъде представена и на националния фестивал „От деца за деца“ тази седмица в София. На столична сцена Хасково ще играе и „Истинската история на Мона Лиза“ от Веселин Стоянов. До края на творческия сезон предстоят още премиери, а също участие в младежки театрални фестивали във Варна и Поморие.

Постановката Постановката

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button