Хасково

ВиК – Хасково погна длъжниците в кв. „Бадема“

Акцията на ВиКНаказателната акция на ВиК – Хасково към некоректните абонати продължава. Днес екипите на водното дружество навестиха длъжниците в кв. „Бадема“. Те събираха стари задължения, търсеха и незаконни връзки в блокове 3, 15, 18, 20, 22, 23. 

Един от първите проверени блокове бе 28-ми. Там се оказа, че има абонат, който не си е плащал водата от 1999 година и дължи близо 3000 лева. Той е даден на съд и затова днес служителите на ВиК не почукаха на неговата врата. Те обаче обясниха, че повече от 5 години в апартамента инкасатор не е влизал, което по всяка вероятност означава, че на този адрес вече никой не живее.

Haskovo.info припомня, че водното дружество стартира акция срещу некоректните абонати в цялата област на 21 май. Първите сюрпризирани с багери бяха жителите на кв. „Република“, където гражданите дължат между 300 и 2000 лева. Тогава началникът на отдел „Контрол и приходи“ Максим Белов обясни, че общите задължения, които ВиК – Хасково има да събира, възлизат на около 4 милиона лева. 3,5 от тях се дължат от битовите абонати.

Акцията на ВиК Акцията на ВиК

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button