Хасково

Пак преметнаха пенсионерка, плаща мнима операция със злато

Телефон, илюстрация67-годишна свиленградчанка е поредната жертва на телефонните измамници, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Вчера жената е съобщила на местните полицаи, че преди 2 дни около 20:00 часа непознат мъжки глас й е позвънил на домашния телефон. Представил се е за лекар и заявил, че снаха й се нуждае от операция на счупения на 3 места крак и заявил, че интервенцията ще струва 6000 лева. 

Възрастната жена споделила, че не разполага с такава сума, но успяла да събере 530 лева. Заедно с парите тя предала в плик през терасата на дома си на ул. „Васил Левски“ около 10 грама златни бижута и 3 малки златни лири с неустановен грамаж. 

След като разбрала, че е измамена старицата позвънила в полицейското управление. Това третия подобен случай за последните 10-тина дни в областта. От полицията призовават гражданите да бъдат внимателни и да не се доверят на телефонни обаждания. Да не дават пари и ценности,  а да се свържат с „пострадалите“ си роднини.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button