Хасково

Митко Събчев от Дома за стари хора вече без кола и с платени данъци

Митко СъбчевНезрящият Митко Събчев от Дома за стари хора на Кенана вече няма Мерцедес и не дължи данъци за колата, съобщи за Haskovo.info директорът на дома Вълко Пехливанов.

Както първи писахме , в началото на май 61-годишният мъж случайно разбра, че е собственик на Мерцедес, след като в Дома пристигна писмо от община Пловдив, че дължи 30 лева глоба за неправилно паркиране на тротоар в града под тепетата.

Тогава директорът на „Общински приходи“ Димо Маринов извърши проверка по случая и установи, че вече 10 години на името на Митко Събчев се води Мерцедес, за който той дори не подозира. Единственото, което Митко си спомня е, че преди 18 години при тогавашната старша сестра на дома дошли двама души. Съмненията са, че с нейно посредничество те са получили пълномощно от инвалида.

Междувременно истинският собственик на колата няколко пъти нарушавал правилата за движение, за което са му издавани наказателни постановления и фишове, но те са платени. Данъците на колата за последните няколко години  обаче не са платени, а длъжник по закон е незрящият човек.

След медийната разгласа на случая ползвателите на автомобила отишли в Дома за стари хора и помолили за дискретност. Заедно с Митко Събчев се обърнали към нотариус и прехвърлили колата на свое име като платили дължимите данъци. „Така трябваше да стане“, коментира със задоволство Вълко Пехливанов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
странен
странен
30.05.2012 22:47 22:47

ползвателите никак не са ходили в дома, имаха си генерално пълномощно

Back to top button