Хасково

Хасковските полицаи демонстрираха залавянето на опасен престъпник

Превантивна кампания сред ученици от 8 клас на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково е проведена днес в полицейското управление, съобщават от областната дирекция на МВР.

Гимназистите посетиха тренировъчната зала на звеното за тактически действия, за да разберат как се залавя опасен престъпник.

Преди това инспектор детска педагогическа стая им разказа за наркотиците и рисковете, с които се сблъскват младите хора. Имаше и демонстрации с дрегер тестове.

ПолицияМладежите посетиха сектор „Научно техническа лаборатория“ в областната дирекция, където експертите им демонстрираха изследване на алкохол в кръв чрез газов хроматограф и подобно за наличие на наркотично вещество. Те видяха нагледно как се прави полицейска регистрация чрез снемане на отпечатъци.

На демонстрациите присъства директорът на ОДМВР – Хасково Чавдар Георгиев, който изрази надежда, че след завършване на образованието си част от младите хора ще се влеят в редиците на МВР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Янко Димитров police dog K9
Янко Димитров police dog K9
15.02.2024 17:31 17:31

Другия път при нас да дойдат учениците.
Да видят истината.

рангел
рангел
15.02.2024 19:00 19:00

смешник скрийсе в мишата си дупка.

Back to top button