Хасково

Александра и Велина с наградата „Ученик на годината“ за патронния празник на Езиковата гимназия

С поднасяне на цветя пред паметника на Асен Златаров пред театъра започнаха тържествата за патронния празник на Езиковата гимназия в Хасково.

Учениците припомниха делото на своя патрон и с минута мълчание почетоха паметта на българския учен, общественик и основоположник на биохимията в България.

По-късно в двора на гимназията след кратко тържество, в което участие взе и хорът на училището, бяха отличени ученици за високи резултати в образователния процес. Наградата „Ученик на годината“ беше дадена на Александра Динкова от 10 В клас и Велина Ангелова от 11 А клас, които имат призови места от олимпиади и международни състезания, реализирани доброволчески проекти и извънкласни инициативи.

ЕзиковаЧестването на патронния празник започна в началото на седмица с посещение на театралната постановка „Смехът на сърцето“ по Антон Чехов в хасковския театър на дванадесетокласниците. Учениците от 8, 9 и 11 клас гледаха филм за Асен Златаров в Регионалния исторически музей.

ЕзиковаДнес десетокласниците посетиха прожекция на българския филм „Пулсът на танца“, а в гимназията се проведоха спортни състезания по волейбол, футбол, тенис на маса и шах.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button