Хасково

6 училища с модерни спортни площадки, правят и физкултурен салон

В 6 училища в община Хасково предстои да бъдат построени нови или изцяло обновени съществуващи спортни площадки, съобщават от кметството.

С нови, модерни и безопасни училищни площадки за спорт ще са Основно училище „Христо Ботев“ в село Войводово, Основно училище „Любен Каравелов“ в село Узунджово и хасковските Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ“, Основно училище „Св. Климент Охридски“ и Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“.

Общата стойност на спечеленото финансиране за спортни площадки в шестте училища е 784 295 лв., а модернизираната площ за спорт на открито е 6 365 кв. м.

С 1.5 милиона лева ще бъде изграден нов физкултурен салон в ОУ „Никола Йонков Вапцаров“. Училището ще бъде основно ремонтирано по проект на общината със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button