Любопитно

Филмът „Киберпрестъпност“ с безплатна прожекция в Хасково

Кампанията „Пази детето в интернет“ показва най-новия българския филм „Киберпрестъпност“ на ученици в 5 български града.

Тийнейджъри от Хасково ще могат да гледат лентата безплатно на 22 февруари. Целта на кампанията е да образова децата как да се предпазват от опасностите в интернет.

Филмът „Киберпрестъпност“ е базиран на реални събития и разказва за най-често срещаните ситуации, в които деца стават жертва на онлайн измами. Засягат се теми като изнудването на деца от педофили, изнудване с видео или аудио записи, училищния тормоз между съученици, както и източването на пари от банкови карти.

Продукцията има за цел да образова децата и техните родители как да се справят с потенциалните опасности. Фокусът е поставен върху стъпките, които трябва да се предприемат при общуване в интернет, за да не се стига до рискове, които могат да доведат до тежки последици.

Лентата е съвместно дело на „Кино академия за таланти“ и дирекция „Киберпрестъпност“ при ГДБОП. Застрахователна компания подкрепи реализирането на идеята.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button