Регион

КНСБ с фондове „безработица“, „съдебно представителство“ и „взаимоспомогателни каси“

Етнофестивал, архивКНСБ стартират разработването на три фонда, които ще бъдат достъпни за синдикалните членове в цялата страна, съобщи в Минерални бани вицепрезидентът на конфедерацията Пламен Нанков. Той присъства на стартиралия днес 12-ти детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа!.

Първият фонд се нарича „безработица“. Целта е всеки синдикален член да прави индивидуални вноски, за да може, когато загуби работата си, синдикатът да му добавя доход в критична за него ситуация.

В напреднала фаза на разработка е и фондът за „съдебно представителство“. Ако синдикален член бъде неправомерно уволнен, от фонда ще се плащат на адвокати хонорарите и съдебните разноски, за да може уволненият да си потърси правата в съда.

„Третият фонд, който ще съживим, е добре познатата формула от миналото – взаимоспомогателните каси. В редица малки и средни предприятия в частния сектор ги няма и хората тям нямат достъп до евтин кредит, затова идеята е да се създаде една национална система на взаимоспомагателна каса, която ще има изнесени регионални офиси в областни градове и в общини, където КНСБ има силно синдикално присъствие“, коментира Нанков.

От КНСБ днес се похвалиха, че са  най-голямата обществена организация в страната. Членовете на синдиката са 276 хиляди, като 6 хиляди от тях са в област Хасково. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button