Регион

Харманлийска фабрика бълва опасни дрехи – менте

Стоки - ментеНелегална фабрика в Харманли, шиеща опасни „маркови“ екипи са разбили служители на ГДБОП и им от Хасково, съобщават от МВР.

Акцията е проведена на територията на София и Харманли.

Разследването на антимафиотите започнало от популярен интернет сайт за спортни стоки, чрез който били разпространявани фалшификатите. Спецслужителите установили, че предлаганите стоки били произвеждани в нелегална фабрика в Харманли, откъдето готовата продукция чрез куриерска фирма „пристигала“ в столицата. В София тя се съхранявала в нелегални складови помещения. По първоначални изчисления, дневните обороти, които реализирала престъпната група надхвърляли 5000 лева. 

В хода на операцията е задържана 36-годишна софиянка, собственик и администратор на интернет сайта. Дамата била засечена докато изпращала  18 пратки в столичен офис на куриерска служба. Тя не е отчитала никакви данъци, не е работила през търговско или друго дружество. Изяснено е, че само през последния месец са осъществявани обороти за над 40 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство. 

Мрежата за търговия и разпространение на фалшивите стоки била разработена и развита от 31-годишен мъж от Харманли, който е криминално проявен и осъждан за престъпление срещу интелектуалната собственост, 31-годишен хасковлия, 32-годишен мъж от Исперих. Последвала проверка във фабриката, която работела на пълни обороти. Оттам са иззети спортни стоки, носещи логото на известни търговски марки, заготовки, ленти, холограми и етикети. Според специалисти за производството им били използвани опасни за здравето азотни бои, тъкани и платове с лошо качество, които могат да предизвикат трайни увреждания на кожата и са забранени с директива на ЕС.  

Общо от складовете и фабриката са иззети  над 3500 екипа. Нанесените материални щети на правоносителите са за над 500 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button