Хасково

35 „за“, 1 „против“ да се дават пари за баскетбол в Хасково

СесияСлед бурни дебати 35 съветница гласуваха „за“ общината да подпомогне финансово Баскетболен клуб „Хасково“ на днешната сесия на местния парламент. В решението е записано, че кметството ще отпусне до 30% от средствата, записани в проектобюджета на клуба, който е 238 420 лева. Парите ще бъдат за „Резерв за непредвидени разходи“.

Дебатите започнаха с изказване на Стефан Атанасов от „Българе“, който беше и единственият, гласувал „против“. Той заяви, че субсидирането на баскетболния клуб е напразно харчене на пари. Последваха изказвания на Божидар Драганов от БСП, Златко Марчев от „Българе“ и Делян Делчев от СДС, които подкрепиха финансирането.

Кметът Георги Иванов също подкрепи в изказване предложението и заяви, че намеците, че общината е съсипала спорта не отговаря на истината. Той припомни, че навремето са били отпуснати 50 000 лева за футболния отбор, но така или иначе всичко било „оплюто“.

На заседанието днес беше взето решение да бъде открита нова детска градина в сградата на дом „Надежда“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
haha
haha
02.06.2012 15:55 15:55

v chastnost samo za jenski basketbol jalko che nqma da ima pari za mujkiq otbor..

Back to top button