Хасково

Нетрадиционно: Отбелязаха празника на нероденото дете

ЛекциятаДенят на детето – 1 юни бе отбелязан в Хасково по нетрадиционен начин. Бременни майки отпразнуваха празника на неродените си бебета. Събра ги Силвия Трендафилова, консултантът към Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“, която изнесе лекция за пренаталната грижа.

Сред интересните факти, които впечатлиха бъдещите майки, бяха изследвания на учени според които слушането на приятни мелодии от бременните способства за хармоничното развитие на бъдещото дете.

ЛекциятаКласическата музика укрепва невроните на главния мозък на мъника, образува здрава връзка между лявото и дясно полукълбо, като така стимулира развитието на умствените способности и овладяването на чужди езици. Благодарение на музиката се повишава коефициента на интелигентност на детето и се формира добър музикален слух.

Специалистите нямат еднозначен отговор – едни съветват да се слуша само класика, особено Вивалди, Лист и Моцарт, а други са категорични, че ембрионът харесва музиката, предизвикваща приятни емоции в майката, та било то и съвременен поп. Единствено рок музиката не е желателна, защото ниските честоти влияят разрушително върху невроните на детския мозък. 

ЛекциятаЕдна от бъдещите майки, който бе дошла на лекцията за пренатална грижа бе 33-годишната Красимира. Тя очаква дъщеричката си към на август и е категорична, че общуването между бебето и майката трябва да започне още от самото начало – докато детето е в утробата.

Затова днес пожела на коремът й да бъде нарисувано лъвче. Силвия Трендафилова пък раздаде подаръци на дошлите бъдещи майки.

Следващата лекция ще бъде на 14 юни. Тогава представители на РД „Социално подпомагане“, които ще говорят за помощите и детските добавки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Mira
Mira
01.06.2012 14:04 14:04

Имам едно питане към организаторите – защо организирате подобни лекции в работно време? Ами работещите мами? Те кога биха имали възможност да посещават лекциите? Моля, помислете и за това!

Mira
Mira
01.06.2012 14:05 14:05

В крайна сметка би трябвало да се даде възможност на по-голям брой бъдещи и настоящи майки да чуят какво имате да им кажете

Йони
Йони
03.06.2012 10:20 10:20

Според мен тези срещи са насочени главно към бременни и жени, които са по майчинство. Защо една работеща майка, с деца над 2 години ще иска да дойде на лекция за захранването на детето?

Чичателка
Чичателка
04.06.2012 13:15 13:15

Идеята е много хубава и темите са разнообразни, но и аз съм на мнение, че срещите трябва да се провеждат извън работно време, за да се посетят от повече бременни жени и майки, не само от тези които са в болнични и в отпуски.

Back to top button