Хасково

Хасково почете Ботев и загиналите за свободата със заря

Заря за БотевС пищна заря Хасково почете Христо Ботев и загиналите за свободата на България в навечерието на 2 юни. В 21 часа небето над града беше озарено от фойерверки.

В тържествената церемония участваха военните от хасковския гарнизон, които бяха поздравени лично от командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев.

Заря за БотевСлово за Деня на Ботев и загиналите за свободата на България произнесе областният управител Ирена Узунова. Тя припомни подвига на героите.

„Ботевият патриотизъм днес ни сплотява и прави по-силни и по-мъдри. Припомняме си не само неговата личност и дело, а и всички, които създават достойнство на нашата нация. Днес родината ни се нуждае от сърцето и разума на всеки един от нас“, заяви Узунова.

Заря за БотевНа тържествената церемония присъстваха и депутати, представители на обществени и политически организации, общинска и областна администрация и десетки граждани.

Утре в 12 часа България ще отбележи паметта на загиналите за свободата си с вой на сирени. В този час в Хасково ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Христо Ботев пред читалище „Заря“.

 Заря за Ботев  Заря за Ботев
 Заря за Ботев  Заря за Ботев
 Заря за Ботев  Заря за Ботев

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Седесар
Седесар
02.06.2012 8:16 8:16

Тоя комунист какво го превъзнасяте толкова а?Нали „комунизъма“го оплюваме вече 23г.Шибава нацияаа…

kjygjyhk
kjygjyhk
02.06.2012 10:51 10:51

Седесар (91.139.237.xxx)

е Глупак!!!

Анонимен
Анонимен
02.06.2012 19:32 19:32

Глупав народ еейй,глупав…

lidiya groen
lidiya groen
03.06.2012 12:54 12:54

Trqbva da se sramyvate za komentarite si,za6toto samo hora s nedobro doma6no i y4ili6tno vaspitanie mogat da reagirat taka!!!!!Tova e istoriq!!!!!Za sagalenie sega6noto pokolenie se opitva da ne razbira,tova,koeto Botev,Levski,Pakovski i hilqdite znaini i neznaini zaginali za svobodata na Rodinata ni v borbata s Otomanite.I ako trqbva da badem iskreni,sega nqma6e da sa6testvyva Balgariq!!!

Анонимен
Анонимен
04.06.2012 13:03 13:03

До гост.Ей човече,ти като си толкова възпитан и учен и нам кво,що не пишеш на КИРИЛИЦА ами драскаш глупостите си на тая шльокавица а?И що не се няучиш да чутуш между редовете а???нАИСТИНА СИ ОТ ГЛУПАВЕТЕ ДААА.

Back to top button